lördag 27 februari 2016

Socialiserar mig

Idag har jag haft en social dag, vilket är hemskans trevlig för en extrovert person som mig. Pillade mig upp till Bessey för att förbereda måndagens lektion. Just nu har de recruitment days, vilket innebär att de presumtiva doktorander som de vill ha är på besök. Ett annorlunda förfarande än vad vi har, men intressant att förstå. Man flyger helt enkelt in ett gäng bra Masterstudenter och låter dem bo på hotell i fyra dagar och under den tiden visar man upp sig. De flesta av dessa studenter har flera doktoranderbjudanden, så det gäller att marknadsföra sig. De presumtiva doktoranderna får prata med allt från andra doktorander till fakultetens ledning och varje kväll är det en happening. Jag var med på några happenings förra gången jag var här. Denna gång blev det en lunch, men det var fullt tillräckligt för att jag ska vara nöjd. Det som var trevligast då var att gulla med Les lilla dotter - hon är en riktig sötnos :) Och dessutom är jag den mest barnerfarna av alla doktorander - undrar sa flundran vad det beror på ;)

Drog sedan ner till Friendship House för att fortsätta artikelskrivandet. Alltid kul att träffa fredagsgänget där och få lite internationell mat. Idag var det kinesiska bakelser :) En av mina lärare från förra året var också där och det var ju kul att ta upp kontakten igen. Hans mormor kommer från Norge, så det kommer alltid några skandinaviska frågor när vi träffas. Idag var det förnamn och hur de uttalas som var på tapeten. George eller Jörgen - vilket var närmast det amerikanska uttalet av George? Mycket jag lär mig på att möta de här personerna!

Väl hemma hade jag fått post - en av mina doktorandkollegor har licat och jag fick hans avhandling skickat till mig. Funderar på hur många avhandlingar jag har läst och hur många jag kommer att läsa framöver ;)

Inga kommentarer: