lördag 20 juni 2009

Vi föll i trams!


Dagen började med regn, men det finns inget dåligt väder så vi paltade på oss en massa kläder. Båtresan gick snabbt och innebar även att vi fick en sightseeing tur till Florön och Dyngön innan vi kom ut till Väderöarna. Eftersom Väderöarna egentligen är en egen arkipelago så är det mer korrekt att säga att vi var på Storön.

Lotsutsikten var nyrenoverad och det var en bra utsikt därifrån. Och samtidigt lite spännande att fundera på hur det var för de som jobbade där. Ingen TV eller Internet att fördriva tiden med. Samtidigt var det ju mycket mer båtar och fler som behövde hjälp.

Vi åt en väldigt god lunch och diskuterade hela livet, som vanligt. Och sen skulle vi ut och skutta mer på klipporna. Lite fascinerande var det att vi också kom mitt i ett bröllop ute på en klippa.

Hemresan tog 25 minuter. För mig som är uppväxt med att åka till Väderöarna gjorde vi en gång på sommaren och då inte mindre än två båtar tillsammans, blev det en känsla av att detta är för lättillgängligt. En båtresa dit ut ska ta minst tre timmar! Men det var ju innan GPSnavigatorernas och mobiltelefonernas tid. Och att båten vi åkte med idag gick i 27 knop istället för 10 knop förklarar en massa...

Men summa summarum: Vi föll i trams!

Inga kommentarer: